Datos personales

Mi foto
Som una parella que formem part de la Colla Gegantera de La Unió de Sant Pere i Sant Pau (Tarragona), i us volem mostrar tots els gegants amb els que ens trobem en cadascuna de les sortides que fem en festes majors de pobles i ciutats.

lunes, 2 de abril de 2012

Gegants de Montblanc

Gegants de Montblanc

Els primers gegants, propis de l’entitat “Amics dels Gegants” de Montblanc i representatius del passat medieval de la Vila.
Representen els primers Veguers de Montblanc, fundadors de la Vila l’any 1.163,  Pere Berenguer de Vilafranca i la seva esposa Arsenda.
Van ser construïts al Taller “El Drac Petit” de Terrassa, a càrrec de Jordi Grau; i el disseny i confecció del vestuari per Ramon Roig del Taller “Indumenta” de Terrassa.
Els seus padrins són els Gegants de la Ciutat de Barcelona “El Rei Jaume I i Violant d’Hongria”, i  també pels geganters Josep Ma Civit i Nuri Roig.
Estrenats el 10 de maig de 2008.

Gegants de El Morell

Gegants de El Morell - En Senén i la Clariana

Els primers gegants de l’Embruix foren el resultat de la combinació d’una carcassa, construida pel grup a partir dels motllos que facilità l’Antoni Mas, i uns caps que havien estat encarregats a l’Ingenio.

Després d’algun temps i davant la baixa qualitat d’uns gegants que poca cosa eren més que graciosos, l’Embruix decidí construir uns gegants propis que el 1989 passaren a ser els nous Gegants del Morell. Els esmentats gegants foren batejats amb els noms de Senén i Clariana. Els padrins varen ser el Martí i la Pepeta, que eren els primers gegants que havia tingut l’Embruix.





Amb l’aparició del Senén i la Clariana dins de l’Embruix sorgí la necessitat de crear una secció més especialtizada en el món dels gegants.


jueves, 29 de marzo de 2012

Gegants de Bràfim

Gegants de Bràfim - Jaume i Loreto

La secció teatral havia funcionat al poble des de molts anys enrera amb el nom de Grup de Teatre “La Cleca”, però la secció d’animació era nova. Per això la Junta Directiva de la nova entitat jurídica va treballar de cara a tenir els elements necessaris per a l’animació de festes de barris, pobles i ciutats.
Així doncs l’any següent, el dinou de juliol, “La Cleca” batejà la seva primera parella de gegants nascuts de la mà del mestre geganter Joan Miró i Oró de La Serra d’Almos, qui cisellà amb gran encert el Jaume i la Loreto, noms imposats als nous personatges de més alçada de l’entitat per votació popular celebrada a la vigília. Ambdós noms provenen del santoral brafimenc: Sant Jaume i la Mare de Déu de Loreto són els dos patrons de la vila, celebrant les seves festes el 25 de juliol i el 10 de desembre respectivament.

El Jaume mesura 3,60m, i pesa 55 kg aproximadament.
La Loreto mesura 3,50m, i pesa uns 50 kg. 
Els dos gegatns van ser construits l'any 1998.



Gegants d'Alcover


 Gegants d'Alcover - Miquel i Saura

Els orígens dels gegants d’Alcover no són gaire clars degut a la manca d’imatges i escrits de referència. No obstant això, gràcies a testimonis vius, es té constància de que abans de la guerra civil espanyola una parella de gegants ja amenitzava les festes d’Alcover.


Amb la voluntat de recuperar la tradició gegantera interrompuda per la guerra, el 1953 l’Ajuntament d’Alcover va encarregar fer les figures actuals al taller Ingenio de Barcelona. Malauradament, aquests nous gegants van perdre popularitat gradualment fins al punt de ser arraconats. A la dècada de 1980 van ser recuperats de l’oblit i van tornar a prendre protagonisme a la vila i voltants.


En un principi els gegants duien els noms dels patrons de la vila: Pròsper i Úrsula. El 1992 van ser restaurats i rebatejats amb els noms de Miquel i Saura en referència als dos portals anteriors al 1225 i que eren els punts d’accés al recinte emmurallat des de Montblanc, Reus i Tarragona. El 1995 en Miquel i na Saura van estrenar els vestits actuals.
En Miquel mesura 2,95m, La Saura mesura 2,75m. Els dos gegants pesen entre 30 i 50 kg, i estàn fets de materials de fibra de vidre i cartró.